ضعف عضلانی ۶ علت برای آن

dr

ضعف عضلانی یکی از مشکلات شایع در میان افراد با سنین مختلف است و می‌تواند به دلایل گوناگونی ایجاد شود. این عارضه ممکن است ناشی از بالا رفتن سن، بیماری‌های خاص و... باشد. شناسایی علت ضعف عضلانی اهمیت زیادی دارد، زیرا درمان مناسب و به موقع می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک کند.

 

 

درک ضعف عضلانی

عوامل بسیاری ممکن است باعث شود تا قدرت عضلات شما کمتر شده و احساس ضعف کنید مثلا بلند شدن از روی صندلی، بالا رفتن از پله‌ها و یا باز کردن در قوطی‌ سخت‌تر می‌شود. ضعف عضلانی به مرور زمان بر بدن تاثیر می‌گذارد ولی به طور ناگهانی بروز می‌کند. توجه داشته باشید، ضعف عضلانی با خستگی یا درد متفاوت است.

 

۱.افزایش سن

افراد با افزایش سن مقداری از توده عضلانی خود را از دست داده و ضعیف‌تر می‌شوند، به این حالت سارکوپنی می‌گویند. معمولا قبل از ۶۰ یا ۷۰ سالگی متوجه سارکوپنی نمی‌شوید و اگر پزشک در شما مشکوک به سارکوپنی شود، از روی سرعت راه رفتن شما را آزمایش می‌کند.

 

۲. داروها

برخی از داروها ممکن است باعث ضعف عضلات شود. مانند داروی کورتیکواستروئیدها که شامل پردنیزون و استاتین‌ها می‌شود. اگر با مصرف برخی داروها احساس ضعف می‌کنید به پزشک مراجعه کنید.

 

۳. ویروس‌ها

اگر بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و یا آنفولانزا دارید، ممکن است احساس ضعف یا خستگی کنید. برخی از ویروس‌ها می‌توانند عضله را درگیر کرده و باعث ضعف عضلانی شوند.

 

۴. آسیب عضلانی

اگر وسیله‌های سنگین بلند می‌کنید یا در کارتان حرکات تکراری زیاد دارید، ممکن است علت ضعف عضلانی شما کشیدگی عضله و یا حتی پارگی باشد.

در صورت تشدید آسیب وارد شده حتما به پزشک مراجعه کنید. حرکات کششی و تمرینات منظم می‌تواند به قوی نگه داشتن عضلات و جلوگیری از آسیب‌های بعدی کمک کند.

 

۵. اسکلروز چندگانه

ضعف عضلانی می‌تواند نشانه بیماری مانند مولتیپل اسکلروزیس‌ (MS) باشد. در صورت داشتن ام اس، سیستم ایمنی بدن به لایه محافظی که رشته‌های عصبی را احاطه کرده است، حمله می‌کند و باعث اختلال میان ارتباط مغز و دیگر قسمت‌های بدن می‌شود. علائم ام اس اغلب شامل بی‌حسی یا ضعف در یک یا هر دو دست و پا می‌شود.

 

۶. کووید ۱۹

کووید 19 علائمی مانند سرفه، تب و خستگی دارد. همچنین این بیماری در بعضی قسمت‌های بدن باعث ضعف عضلانی می‌شود. در واقع هر بیماری که مدتی باعث عدم فعالیت شما شود، قدرت عضلات را کمتر می‌کند.

 

مقابله با ضعف عضلانی

اگر ضعف عضلانی به دلیل فعالیت کم و یا افزایش سن باشد، در هر صورت مراجعه به فیزیوتراپیست و داشتن ورزش منظم می‌تواند در به دست آوردن سلامتی دوباره به شما کمک کند. انجام ورزش منظم با بالا رفتن سن می‌تواند منجر به جلوگیری و یا کند کردن روند ضعیف شدن عضلات شود.

 

مراجعه به پزشک

اگر به دلیل داشتن ضعف عضلانی انجام کارهایی که قبلاً می‌توانستید انجام دهید برایتان سخت است، به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک به کمک آزمایشاتی که انجام می‌دهد متوجه میزان قدرت عضلات شما شده و ضعف عضلانی‌ را از سایر مشکلات و دردها می‌تواند تشخیص می‌دهد.

 

 

همانطور که در مطالب بالا مطالعه کردید، ضعف عضلانی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، برای پیشگیری و یا درمان زودهنگام این عارضه بهتر است سریع‌تر مشکل خود را با پزشک در میان بگذارید. توجه داشته باشید که سبک زندگی سالم می‌تواند در پیشگیری و کاهش این مشکل موثر باشد. شما عزیزان می‌توانید برای مشاوره گرفتن در این زمینه و کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه‌های تماس ذکر شده در وبسایت، با مطب دکتر الهه دولتشاهی فوق تخصص روماتولوژی در ارتباط باشید. 

مقالات بیشتر

تشخیص و درمان انواع بیماری‌های روماتیسمی و نقص ایمنی

با امکان ارتباط آنلاین با پزشک از همه جای ایران و جهان

ویزیت حضوری

ویزیت آنلاین

نسخه الکترونیک

dr
نظرات بیماران
,,
فرهاد محمودی عین الدین

برخورد کاملا عالی تخصص تحسین بر انگیز خانوم دکتر بی نظیره

,,
نسرین دریکوند

دکتر خیلی با حوصله هستن واسه بیمار وقت میزارن

,,
مریم نادری

خانوم دکتر عالی هستند. مادرم از زمانی ک تحت درمان ایشونند خیلی بهتر شدند

,,
حمید نورائی

فوقالعاده حاذق و با شخصیت

,,
سمیرا فروزان

بسیار عالی و خوش رو ، ممنونم از ایشون بابت تشخیص و تجویز درستشون

,,
علی مجیرشیبانی

ایشان در کار طبابت بسیار عالی و از لحاظ اخلاق ممتاز هستند

,,
الهام شهبازی فر

سلام خانم دکتر بسیار حاذق و مسلط بر بیماری و نحوه تشخیصشون بسیار عالی است سپاس

,,
فخری ابوالقاسمی نیای بوساری

یکی از بهترین و خوش اخلاق ترین و حرفه ای ترین پزشکی که تو زندگیم دیدم.

,,
مهساسادات میرجوچ

یکی از بهترین و‌ متبحرترین پزشکان ایران هستند

,,
ماندانا صفاری

بهترین دکتری که تا حالا داشتم خوش اخلاق صبور

,,
مرضیه شهرآبادی

با سواد و در علم خود بروز

,,
علی صالحی

سلام خانم دکتر دولتشاهی واقعا پزشک حاذقی هستند.

,,
علیرضا رضایی

واقعا دکتر بی نظری هستن

,,
میترا همه خانی

مادرم زیر نظر خانم دکتر درمان میشدن. خیلی دکتر عالی خوب و با تجربه هستند

,,
جمیله چاکرالحسینی

من برای اولین باره که توسط دکتر ویزیت شدم خیلی نکته بین هستن و با دقت عکس و آزمایش ها رو بررسی کردن انشالله که داروها برام خوب باشه و بهبودی حاصل بشه

,,
کریم جمالی

خانم دکتر ازهمه نظر عالی هستند..ممنونم از ایشون

,,
ملوک طاهرخانی

به نظرم در کرج بهترین هستن صبور و با حوصله و با اخلاق

,,
فرشته غیاثوند جوزانی

ایشان بسیار در امر درمان آرتروز موفق هستند.

,,
لیلی حسینی

از نظر علمی در سطح بالایی هستن سیار خوش برخوردن در تشخیص بیماری عالی هستن داروهای که تجویز می کنن بسیار خوب جواب می دهد

,,
مرضیه مجتهدزاده

از برخورد عالی و مهربون و با حوصله شون سپاسگزارم .طبیب خوش خط وخوش قلبم، ندیده دوستت دارم. تشخیصشون هم خوب بود دردم کمترشده

,,
نگار حسین زاده

هم حرفه ای و هم خوش اخلاق. بیماری من رو با دوز پایین دارو کنترل کردند. من که همیشه ممنونشون هستم.

,,
ندا کجینه باف

درود بر شما واقعا پزشک دلسوز و مسئولیت پذیری هستند خوشحالم که باهاشون آشنا شدم امیدوارم خدا بهترین ها رو بهشون بده

,,
مهسا طهماسبی زاده

خیلی پزشک باتجربه، مهربون وعالی از هر نظری هستن. فقط ایشون تشخیص دادن و درمان کردن منو

,,
پردیس رحیمی

خانم دکتر دولتشاهی واقعا میتونم بگم بهترین دکتر هستن چون تنها دکتری بود که فهمید من چه مشکلی دارم و درمانم کرد و برخودشون با مریضاشون عالیه، من این همه دکتر رفتم همچین دکتری واقعا ندیدم از همه نظر عالی❤️

,,
سحر شکرگزار

واقعاً دکتر درجه یک و دلسوز و عالی هستن. من چند سالی هست تحت درمان خانم دکتر هستم با حال بد پیش خانم دکتر رفتم الان با درمان های ایشون بهبود یافتم. واقعاً برای بیمار وقت میذارن.