فرهاد محمودی عین الدین
برخورد کاملا عالی تخصص تحسین بر انگیز خانوم دکتر بی نظیره
نقرس (Gout) بیماری است که به علت رسوب اسید اوریک در مفاصل و یا بافتهای نرم ایجاد میشود. رسوب اسید اوریک در مفاصل، ایجاد آرتریت (التهاب) مفصل میکند که با علائم ورم، قرمزی، گرمی، درد و اشکال در حرکت مفصلی همراه است. این علائم در مفاصل، بطور متناوب بروز پیدا میکنند.
علائم نقرس:
درد شدید مفاصل از علائم و نشانههای بیماری نقرس است که به طور ناگهانی و اغلب در شب رخ میدهد. نقرس معمولا شست پا را درگیر میکند اما میتواند در هر مفصلی رخ دهد. سایر مفاصلی که معمولا تحت تاثیر قرار میگیرند عبارتند از مفاصل شامل مچ پا، زانو، آرنج، مچ دست و انگشتان.
از دیگر علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱ـ اسید اوریک بالا در خون ( هیپراوریسمی).
۲ـ وجود کریستالهای اسید اوریک در مایع مفصلی.
۳ـ سابقه حملههای مشابه التهاب مفصلی.
عوامل ابتلا به نقرس:
اما چه عواملی اعث ابتلا به نقرس میشوند:
۱ـ عوامل ژنتیکی: بسیاری از افراد مبتلا به نقرس، سابقه فامیلی این بیماری را دارند. وجود سابقه فامیلی در بیماران نقرسی ۲۰ تا ۸۰ درصد برآورد شده است.
۲ـ جنس و سن: نقرس در مردان بیشتر از زنان و در افراد بالغ بیشتر از کودکان شایع است. در زنان قبل از سن یائسگی، هورمون استروژن، دفع اسید اوریک را از کلیهها زیاد میکند.
۳ـ مصرف مشروبات الکلی: مصرف زیاد مشروبات الکلی موجب بالا رفتن اسید اوریک خون میشود، زیرا دفع اسید اوریک از کلیه توسط الکل دچار اختلال میشود.
۴ـ قرار گرفتن در معرض سرب: در بعضی از افرادی که در معرض سرب قرار میگیرند، نقرس بروز میکند.
۵ـ وجود سایر بیماریها: نارسائی کلیه، یا عدم کلیه در دفع مواد زائد، عامل شایعی در ایجاد نقرس در افراد مسن است.
۶ـ وزن: افزایش وزن، خطر بروز نقرس را زیاد میکند، زیرا افراد چاق بافتهای بیشتری داشته و در نتیجه تجزیه مواد پورینی، اسید اوریک بیشتری در آنها تولید میشود.
۷ـ رژیم غذایی: خوردن غذاهای سرشار از پورین همچون گوشت قرمز، عدس، لوبیا و ... میتواند در بعضی افراد نقرس ایجاد کرده یا آن را بدتر کند.
عوارض نقرس:
عوارض افراد مبتلا به نقرس میتواند شدیدتر شود. برخی از افراد ممکن است دیگر هرگز علائم و نشانههای نقرس را تجربه نکنند و برخی دیگر ممکن است چندین بار نقرس را تجربه کنند. در صورت عدم درمان مفصل مبتلا به نقرس در طولانی مدت دچار تخریب خواهد شد.
تشخیص نقرس:
پزشکان معمولا نقرس را بر اساس علائم و ظاهر مفصل آسیب دیده تشخیص میدهند. اما روشهای دیگری نیز میتوانند برای کمک به تشخیص نقرس کمک کننده باشند:
۱ـ آزمایشهای مایع مفصلی: پزشک شما ممکن است از یک سوزن برای کشیدن مایع از مفصل آسیب دیده استفاده کند. کریستالهای اورات ممکن است زمانی که سیال است قابل مشاهده و بررسی زیر میکروسکوپ باشند.
۲ـ آزمایش خون: پزشک ممکن است یک آزمایش خون برای اندازه گیری سطح اسید اوریک در خون شما تجویز کند. البته نتایج آزمایش خون میتواند گمراه کننده باشد. در برخی افراد سطح اسید اوریک بالا است اما ممکن است هرگز نقرس را تجربه نکنند، و برخی افراد نیز ممکن است علائم و نشانههای نقرس را داشته باشند، اما در زمان حمله سطح اسید اوریک در آزمایش خون آنها نرمال باشد.
۳ـ تصویر برداری با اشعه ایکس: اشعه ایکس مفاصل نیز، میتواند برای تشخیص بیماری مفید باشد.
۴ـ سونوگرافی: سونوگرافی گاهی اوقات میتواند توفوس یا کریستالها را نشان دهد.
داروهای محرک نقرس:
داروهای زیر ممکن است موجب بالا رفتن اسید اوریک خون و نقرس شوند:
ـ داروهایی که ادرار را زیاد میکنند و در درمان فشار خون و بیماریهای قلبی مصرف میشوند مانند فورسماید (Furosemide) و هیدروکلروتیازید (Hydrochlothizide).
ـ داروهای حاوی سالیسیلات مانند آسپرین.
ـ نیاسین یا ویتامینی که به اسید نیکوتینیک معروف است.
ـ سیکلوسیورین که داروی تضغیف کننده سیستم ایمنی است.
ـ لوودوپا که در درمان پارکینسون مورد مصرف قرار میگیرد.
پیشگیری از نقرس:
مصرف کولشیسین (Colchicine)، به ویژه در مواقعی که داروهای پایین آورنده اسید اوریک شروع میشوند، بروز حملات نقرس را کاهش میدهد. هدف از پیشگیری حملات نقرس، جلوگیری از بروز حملات یا کم کردن تعداد آنهاست. داروی مناسب برای پیشگیری از حملات نقرس، کولشیسین است که به صورت روزانه با مقدار کم تجویز میشود تا عوارض خاص گوارشی آن بروز نکند.
درمان پیشگیری کننده با کولشیسین، معمولا درمان دراز مدت نیست و تا ۶ ماه بعد از آخرین حمله نقرس ادامه مییابد، مگر در موارد نقرس همراه با توفوس یا نقرسی که منجر به سنگ کلیه شده باشد که مدت طولانیتری استفاده میشود.
درمان به موقع نقرس:
توجه داشته باشید که نقرس بدون درمان ممکن است منجر به بدتر شدن درد و آسیب به مفاصل شود، پس اگر در مفصل درد ناگهانی و شدیدی تجربه کردید حتما با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر تب دارید و مفصلتان داغ و ملتهب است، فورا به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید زیرا ممکن است نشانهای از عفونت باشد.
با امکان ارتباط آنلاین با پزشک از همه جای ایران و جهان
ویزیت حضوری
ویزیت آنلاین
نسخه الکترونیک
برخورد کاملا عالی تخصص تحسین بر انگیز خانوم دکتر بی نظیره
دکتر خیلی با حوصله هستن واسه بیمار وقت میزارن
خانوم دکتر عالی هستند. مادرم از زمانی ک تحت درمان ایشونند خیلی بهتر شدند
فوقالعاده حاذق و با شخصیت
بسیار عالی و خوش رو ، ممنونم از ایشون بابت تشخیص و تجویز درستشون
ایشان در کار طبابت بسیار عالی و از لحاظ اخلاق ممتاز هستند
سلام خانم دکتر بسیار حاذق و مسلط بر بیماری و نحوه تشخیصشون بسیار عالی است سپاس
یکی از بهترین و خوش اخلاق ترین و حرفه ای ترین پزشکی که تو زندگیم دیدم.
یکی از بهترین و متبحرترین پزشکان ایران هستند
بهترین دکتری که تا حالا داشتم خوش اخلاق صبور
با سواد و در علم خود بروز
سلام خانم دکتر دولتشاهی واقعا پزشک حاذقی هستند.
واقعا دکتر بی نظری هستن
مادرم زیر نظر خانم دکتر درمان میشدن. خیلی دکتر عالی خوب و با تجربه هستند
من برای اولین باره که توسط دکتر ویزیت شدم خیلی نکته بین هستن و با دقت عکس و آزمایش ها رو بررسی کردن انشالله که داروها برام خوب باشه و بهبودی حاصل بشه
خانم دکتر ازهمه نظر عالی هستند..ممنونم از ایشون
به نظرم در کرج بهترین هستن صبور و با حوصله و با اخلاق
ایشان بسیار در امر درمان آرتروز موفق هستند.
از نظر علمی در سطح بالایی هستن سیار خوش برخوردن در تشخیص بیماری عالی هستن داروهای که تجویز می کنن بسیار خوب جواب می دهد
از برخورد عالی و مهربون و با حوصله شون سپاسگزارم .طبیب خوش خط وخوش قلبم، ندیده دوستت دارم. تشخیصشون هم خوب بود دردم کمترشده
هم حرفه ای و هم خوش اخلاق. بیماری من رو با دوز پایین دارو کنترل کردند. من که همیشه ممنونشون هستم.
درود بر شما واقعا پزشک دلسوز و مسئولیت پذیری هستند خوشحالم که باهاشون آشنا شدم امیدوارم خدا بهترین ها رو بهشون بده
خیلی پزشک باتجربه، مهربون وعالی از هر نظری هستن. فقط ایشون تشخیص دادن و درمان کردن منو
خانم دکتر دولتشاهی واقعا میتونم بگم بهترین دکتر هستن چون تنها دکتری بود که فهمید من چه مشکلی دارم و درمانم کرد و برخودشون با مریضاشون عالیه، من این همه دکتر رفتم همچین دکتری واقعا ندیدم از همه نظر عالی❤️
واقعاً دکتر درجه یک و دلسوز و عالی هستن. من چند سالی هست تحت درمان خانم دکتر هستم با حال بد پیش خانم دکتر رفتم الان با درمان های ایشون بهبود یافتم. واقعاً برای بیمار وقت میذارن.