آرتریت روماتوئید متفاوت در همه افراد

dr

آرتریت روماتوئید بیماری التهابی است که اغلب بر افراد بالای ۴۰ سال تاثیر می‌گذارد، اما ممکن است در هر سنی ظاهر شود. یکی از خصوصیات این بیماری، تفاوت‌های گسترده در علائم و عوارض آن در افراد مختلف است. این موضوع ممکن است به دلیل تفاوت‌های ژنتیکی، عوامل محیطی و یا وضعیت سلامتی فرد باشد.

 

آرتریت روماتوئید

این بیماری اختلالی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت‌های بدن حمله می‌کند و غضروف و استخوان اطراف مفاصل شما را از بین می‌برد. امروزه برخلاف گذشته مشخص شده است که علائم، نحوه پیشرفت و میزان جدی بودن بیماری در هر فرد متفاوت است بنابراین ممکن است درمان‌ها نیز متفاوت باشد.

 

انواع آرتریت روماتوئید

ـ سرم مثبت: در این نوع آرتریت روماتوئید در آزمایش خون، پپتیدهای سیترولین دار ضد حلقوی ( Anti-CCP) و فاکتور روماتوئید ( RF) دیده می‌شود.

ـ سرم منفی: در این نوع، بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید سرونگاتیو هستند که در خون آن‌ها Anti-CCP و RF یافت نمی‌شود.

ـ آرتریت ایدئوپاتیک نوجوانان: شایع‌ترین نوع برای افراد زیر 16 سال که از طریق آزمایش خون، اشعه ایکس و اسکن‌های دیگر تشخیص داده می‌شود.

 

علائم آرتریت روماتوئید

افراد مبتلا به این بیماری ممکن است علائم متفاوتی نسبت به یکدیگر داشته باشند. برخی از علائم رایج شامل: تب، خستگی، از دست دادن اشتها و مفاصل سفت، متورم و گرم می‌باشد.

آرتریت روماتوئید معمولا ابتدا مفاصل کوچک‌تر را درگیر می‌کند. اما ممکن است علائمی دیگری داشته باشید که روی رگ‌های خونی، بافت عصبی، استخوان‌ها، قلب، کلیه‌ها،‌ غدد بزاقی، ریه‌ها، پوست و یا چشم‌ها تاثیر بگذارد. این بیماری در نهایت ممکن است مچ دست، مچ پا، زانو، شانه‌ها، باسن و آرنج را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما با درمان مناسب این روند می‌تواند کند و یا حتی متوقف شود.

 

شدت علائم

علائم آرتریت روماتوئيد می‌تواند خفیف، شدید یا بین این دو باشد، حتی ممکن است دوره‌ای علائمی نداشته باشید. گاهی اوقات ممکن است علائم مبتلایان به آرتریت روماتوئید سرم منفی از مبتلایان به نوع سرم مثبت شدیدتر باشد، اما همیشه این طور نیست و ژنتیک و شرایط شما می‌تواند در تشدید علائم نقش داشته باشد.

عوامل خطر

یکی از عوامل ابتلا به این بیماری می‌تواند ژن‌ها باشد اما ژن‌ها به طور مستقیم باعث این بیماری نمی‌شوند بلکه با واکنش نشان دادن به چیز‌هایی که در محیط شما است این اتفاق می‌افتد مانند عفونت‌هایی که باعث این بیماری می‌شوند. برخی دیگر از مواردی که خطر ابتلا را افزایش می‌دهد شامل سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، سیگار کشیدن و چاقی است.

 

درمان‌ آرتریت روماتوئید

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مثل ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم می‌توانند تورم و درد را کاهش دهند، داروهای کورتیکواستروئیدی مانند پردنیزون نیز می‌توانند آسیب مفاصل، درد و تورم را کاهش دهند. داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) می‌تواند علائم را در بدن شما کاهش دهند. پزشک ممکن است برای شما هیدروکسی کلروکین (پلاکونیل)، لفلونوماید (آراوا)، متوترکسات یا سولفاسالازین (آزولفیدین) نیز تجویز کند.

داروهای بیولوژیک نوع قوی تری از DMARDها هستند که ممکن است پزشک زمانی که داروهای غیربیولوژیک علائم را تسکین نکنند تجویز کند. این داروها، التهابی که به بافت و مفصل آسیب می‌رساند را تسکین می‌دهند. پزشکان اغلب این دارو‌ها را همراه با یک DMARD غیربیولوژیک  تجویز می‌کنند.

 

به طور کلی، تفاوت‌های گسترده‌ای در علائم و عوارض بیماری آرتریت روماتوئید در افراد مختلف ممکن است وجود داشته باشد. این بیماری بر اساس تفاوت‌های ژنتیکی، عوامل محیطی مختلف و وضعیت سلامتی فرد، در هر فرد به صورت منحصر به فرد ظاهر می‌شود. بنابراین درمان و مدیریت این بیماری نیز در همه افراد متفاوت خواهد بود. اگر به آرتریت روماتوئید مبتلا هستید می‌توانید برای مدیریت و درمان بیماری خود از طریق راه‌های تماس ذکر شده در وبسایت، با مطب دکتر الهه دولتشاهی فوق تخصص روماتولوژی در ارتباط باشید..

مقالات بیشتر

تشخیص و درمان انواع بیماری‌های روماتیسمی و نقص ایمنی

با امکان ارتباط آنلاین با پزشک از همه جای ایران و جهان

ویزیت حضوری

ویزیت آنلاین

نسخه الکترونیک

dr
نظرات بیماران
,,
فرهاد محمودی عین الدین

برخورد کاملا عالی تخصص تحسین بر انگیز خانوم دکتر بی نظیره

,,
نسرین دریکوند

دکتر خیلی با حوصله هستن واسه بیمار وقت میزارن

,,
مریم نادری

خانوم دکتر عالی هستند. مادرم از زمانی ک تحت درمان ایشونند خیلی بهتر شدند

,,
حمید نورائی

فوقالعاده حاذق و با شخصیت

,,
سمیرا فروزان

بسیار عالی و خوش رو ، ممنونم از ایشون بابت تشخیص و تجویز درستشون

,,
علی مجیرشیبانی

ایشان در کار طبابت بسیار عالی و از لحاظ اخلاق ممتاز هستند

,,
الهام شهبازی فر

سلام خانم دکتر بسیار حاذق و مسلط بر بیماری و نحوه تشخیصشون بسیار عالی است سپاس

,,
فخری ابوالقاسمی نیای بوساری

یکی از بهترین و خوش اخلاق ترین و حرفه ای ترین پزشکی که تو زندگیم دیدم.

,,
مهساسادات میرجوچ

یکی از بهترین و‌ متبحرترین پزشکان ایران هستند

,,
ماندانا صفاری

بهترین دکتری که تا حالا داشتم خوش اخلاق صبور

,,
مرضیه شهرآبادی

با سواد و در علم خود بروز

,,
علی صالحی

سلام خانم دکتر دولتشاهی واقعا پزشک حاذقی هستند.

,,
علیرضا رضایی

واقعا دکتر بی نظری هستن

,,
میترا همه خانی

مادرم زیر نظر خانم دکتر درمان میشدن. خیلی دکتر عالی خوب و با تجربه هستند

,,
جمیله چاکرالحسینی

من برای اولین باره که توسط دکتر ویزیت شدم خیلی نکته بین هستن و با دقت عکس و آزمایش ها رو بررسی کردن انشالله که داروها برام خوب باشه و بهبودی حاصل بشه

,,
کریم جمالی

خانم دکتر ازهمه نظر عالی هستند..ممنونم از ایشون

,,
ملوک طاهرخانی

به نظرم در کرج بهترین هستن صبور و با حوصله و با اخلاق

,,
فرشته غیاثوند جوزانی

ایشان بسیار در امر درمان آرتروز موفق هستند.

,,
لیلی حسینی

از نظر علمی در سطح بالایی هستن سیار خوش برخوردن در تشخیص بیماری عالی هستن داروهای که تجویز می کنن بسیار خوب جواب می دهد

,,
مرضیه مجتهدزاده

از برخورد عالی و مهربون و با حوصله شون سپاسگزارم .طبیب خوش خط وخوش قلبم، ندیده دوستت دارم. تشخیصشون هم خوب بود دردم کمترشده

,,
نگار حسین زاده

هم حرفه ای و هم خوش اخلاق. بیماری من رو با دوز پایین دارو کنترل کردند. من که همیشه ممنونشون هستم.

,,
ندا کجینه باف

درود بر شما واقعا پزشک دلسوز و مسئولیت پذیری هستند خوشحالم که باهاشون آشنا شدم امیدوارم خدا بهترین ها رو بهشون بده

,,
مهسا طهماسبی زاده

خیلی پزشک باتجربه، مهربون وعالی از هر نظری هستن. فقط ایشون تشخیص دادن و درمان کردن منو

,,
پردیس رحیمی

خانم دکتر دولتشاهی واقعا میتونم بگم بهترین دکتر هستن چون تنها دکتری بود که فهمید من چه مشکلی دارم و درمانم کرد و برخودشون با مریضاشون عالیه، من این همه دکتر رفتم همچین دکتری واقعا ندیدم از همه نظر عالی❤️

,,
سحر شکرگزار

واقعاً دکتر درجه یک و دلسوز و عالی هستن. من چند سالی هست تحت درمان خانم دکتر هستم با حال بد پیش خانم دکتر رفتم الان با درمان های ایشون بهبود یافتم. واقعاً برای بیمار وقت میذارن.